Rekenen

Rekenen om de wereld beter te begrijpen.

Dagelijks komen we in aanraking met rekenen.
Samen met uw kind werken onze leerkrachten aan begrip en vaardigheid

Basisbewerkingen

Vanaf kleuters leren de kinderen rekenbegrippen. Deze begrippen worden later omgezet naar de basisbewerkingen. Meer wordt erbij (+) en vermenigvuldigen. Minder wordt aftrekken (-) en delen. Deze bewerkingen komen binnen alle rekenonderdelen terug. Het leggen van een goede basis is daarom erg belangrijk! Tijdens de begeleiding werken we aan begrip en automatisering, zodat uw kind in staat is de sommen vlot en zonder hulpmiddelen op te lossen.

Handig rekenen

Door de jaren heen wordt rekenen steeds moeilijker. Het handig inzetten van kennis en vaardigheden wordt dan steeds belangrijker. Tijdens de begeleiding richten we ons op het aanleren van strategie├źn en ezelsbruggetjes om de sommen handig op te lossen. We richten ons dus niet zozeer op het antwoord, maar op de weg ernaartoe. Samen met uw kind ontdekken we zijn sterke kanten van rekenen. Deze zullen centraal staan in zijn rekenen aanpak en begeleiding.

Begrip

Begrijpen wat de cijfers inhouden en hoe deze met elkaar samenhangen, is noodzakelijk om goed te kunnen rekenen. Met behulp van tekeningen, het uitbeelden van een som en het werken met materialen zijn dus vast onderdeel van de rekenbegeleiding. Hierbij maken we een koppeling naar het dagelijks leven.

Dagelijks leven

Het doel van rekenen is het kunnen oplossen van rekenkundige problemen in de samenleving. Om dit te behalen zullen we tijdens de begeleiding op zoek gaan naar de toepassing in het dagelijks leven. Breuken zijn bijvoorbeeld voor veel kinderen moeilijk. Maar wat als we eerst oefenen met pizza’s? De leerkrachten gaan met uw kind op zoek naar een situatie die zeker blijft hangen.

Rekenplezier

Plezier hebben in wat je doet vergroot de motivatie. Natuurlijk geldt dit ook bij rekenen. Tijdens de begeleiding wordt er daarom ruimte gemaakt voor spelend leren. Denk aan het springen op de getallenlijn door de gang, een reactiespel met de bal of vier-op-een-rij met tafels. Voor u het weet heeft uw kind zijn favoriete rekenspel dat hij graag ook thuis speelt.

Wilt u graag rekenbegeleiding voor uw kind?
Neem contact met ons op.